Un “Antivirus minune” = ROGUE

Pe vremea când eu nu eram un cunoscător al domeniului PC-urilor şi nu ştiam cu ce se mănâncă Internetul (nu sugerez faptul că acum aş fi un cunoscător, dar am minimul de cunoştinţe astfel că, acum ştiu să mă feresc de diverse pericole de pe net) am avut nişte experienţe care s-au soldat pentru PC-ul meu cu multe reinstalări ale Windows-ului făcute de fiul meu.

Am început aventura Internetului, dar şi a utilizării calculatorului în urmă cu un an şi jumătate. Cu un calculator pregătit, relativ vorbind, de navigare pe net, am reuşit o performanţă de a mă infecta în doar o oră. Cum de am reuşit acest lucru? Eu neştiind la vremea aceea că antivirusul nu trebuie dezactivat, reuşind să nu mai fiu protejat, iar după o perioadă în care am navigat neprotejat, am văzut o reclamă prin care mi se arăta un antivirus minune, care îmi oferă protecţie pentru un consum redus de resurse. Astfel, am accesat acea reclamă, am apăsat butonul Download, s-a descărcat, s-a instalat şi de îndată ce a pornit acel “antivirus”, mi-a arătat că aveam peste 200 de ameninţări. Am apăsat butonul Disinffect (mai târziu am realizat că nici măcar nu era corect scris) şi după vreo 2 minute s-a închis. Am repornit calculatorul, iar antivirusul, care fusese dezactivat în timpul instalării acelui “antivirus minune”, dacă pot să îi zic aşa, mi-a găsit acea infecţie, dar nu a durat mult timp până s-a închis iar calculatorul.

Aşa că l-am sunat pe fiul meu să vină să îi arăt ce am reuşit să îi fac PC-ului. A venit, mi-a spus că am reuşit să instalez un program de tip rogue, adică un fals antivirus, care nu e altceva decât un malware.

Mi-a reinstalat Windows-ul, şi m-a instruit aşa cum trebuie despre cum să mă feresc de ameninţările informatice.

Totuşi, şi cu acea instruire am reuşit să mă virusez. Asta şi din cauza neglijenţei, sau mai degrabă din grabă, neuitându-mă atent pe ce apăsam, sau pur şi simplu mouse-ul nu mergea bine(într-o vreme aveam un mouse care nu era unul despre care să spui că avea precizie, l-am schimbat cu altul şi nu mai am probleme), dar mai ales că aveam un antivirus cam slăbuţ în calitate. Nu ştiu dacă e corect să spun numele produsului, dar totuşi o să îl spun şi sper că acele critici pe care o să le iau nu o să fie în număr aşa de mare; antivirusul era Eset Smart Security 3. Nemulţumit fiind de faptul că îmi mergea din ce în ce mai rău calculatorul şi conexiunea de Internet, şi la scanările cu versiuni de antivirus online eram informat că pe PC sunt anumite infecţii, am trecut la un alt produs antivirus, (sfătuindu-mă cu fiul meu, lăsând în urmă ESS 3, cu toate că mai aveam licenţă pentru a-l mai folosi încă vreo 7 luni pe care am încredinţat-o până la urmă altcuiva), adică BitDefender Total Security 2009, iar din 17 august am folosit serialul si pe varianta pentru anul 2010 al acestui produs. Pot să spun că sunt foarte încântat, iar de la ultima reinstalare a trecut aproape un an, de atunci eu nemaiavând probleme cu conexiunea de net, PC-ul merge brici, eu simţindu-mă mai protejat de când sunt un utilizatorul acestui antivirus românesc.

Ce pot să mai zic de BitDefender e că şi cu versiunea BitDefender Antivirus 2010 poţi să spui că eşti protejat, darămite cu Total Security.

Mi-aş dori să câştig la concursul de pe blogul lui Bogdan Botezatu, asta fiindcă licenţa pentru BitDefender Total Security se termină pe 05.10.2009.

Reclame

2 gânduri despre „Un “Antivirus minune” = ROGUE

  1. […] Botezatu cu un articol în care eu povesteam despre multele mele infectări cu viruşi. Ei bine, acel articol, împreună cu celelalte 5 scrise de ceilalţi înscrişi s-a dovedit a fi unul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s